Het verhaal van het rusthuis vol herrie!


M'n opa,De fuccia,De kat van ome Willem... Nummers die bij vele mensen bekend in de oren klinken uit de tv serie Ja zuster, Nee zuster uit de jaren 60 van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink.


In het rusthuis van Zuster Klivia is het alles behalve rustig, en daar zorgen haar patiënten voor. Dit zijn geen kranige bejaarden, eerder mensen die het in onze maatschappij niet alleen zouden redden. De bewoners van het rusthuis zorgen iedere dag opnieuw voor leve in de brouwerij. Dit alles zorgt voor grote ergernis bij hun vervelende buurman Boordevol. Hij doet er alles aan om Klivia en haar zogenaamde gekkenbende op straat te zetten. Maar ze zijn hem net altijd iets te slim af.


Wanneer de Ingenieur pilletjes weet uit te vinden die van slechte mensen goede mensen maakt, en een oude jeugdvriendin van Boordevol opduikt lijkt de vervelende buurman voorgoed veranderd te zijn. Tot de pillen zijn uitgewerkt...


Zal het Klivia lukken om het huis te behouden, of krijgt Boordevol toch eindelijk zijn gelijk?


In 2012 beleefde Ja zuster, Nee zuster zijn Vlaamse première. Het script werd speciaal voor deze voorstelling geschreven. Veel van de oorspronkelijke personages duiken op, maar er komen ook nieuwe personages ten tonele. De productie was een schot in de roos en het publiek was laaiend enthousiast. Nu, in 2018 kreeg de voorstelling een make-over om opnieuw het publiek te amuseren ten gelegenheid van het 10-jarig bestaan van L&J Theater.

Annie M.G. Schmidt & Harry Bannink.

De bezielers van Ja Zuster, Nee Zuster

Het gouden duo

Schmidt & Bannink


Annie schrijft de teksten en Harry zorgt voor de muziek. Het is een combinatie die vele successen heeft opgeleverd. De twee rijgen de ene musicalproductie na de andere aan elkaar in de jaren 60, 70 en 80. Die producties worden tot op vandaag in de Nederlandse theaters opgevoerd. Maar hun meest bekende productie is misschien wel Ja zuster, Nee zuster.


In 1966 komt de serie voor het eerst op tv, en er volgen 20 afleveringen. Nederland is dol op Zuster Klivia en haar bewoners van het rusthuis. Het stopt niet bij die tv-serie, er volgt een theaterstuk, een film en een musical.

© Copyright. All Rights Reserved.

CONTACT


BESTEL HIER JE TICKETS!